Orthodontie

Kies voor een gezond gebit

Beugels voor de beste stand van uw tanden

De orthodontie is ook een onderdeel van de tandheelkunde van Tandzorg Sajovec in samenwerking met Ortho Heerlen. Daarbij werken we met beugels om de beste stand van uw tanden in uw beide kaken te krijgen. Dat ziet niet alleen mooier uit, maar is ook beter bij het kauwen van uw eten en het tanden poetsen.

Soorten beugels
Om uw tanden recht te zetten, gebruikt de tandarts beugels. Welke beugel voor u het beste is? Dat ligt aan de stand van uw kaken en uw tanden, dus wat met uw kaken en tanden moet gebeuren. Kan dat met een beugel alleen voor ’s nachts of voor overdag? Een vaste beugel of een die u uit kunt nemen? Uw tandarts kan u dat precies uitleggen. Elk soort beugel heeft wel een voor- of een nadeel.

De vaste beugel doet 24 uur per dag en 7 dagen per week zijn werk. Bij een vaste beugel wordt op elke tand een plaatje of bracket gezet. Over die plaatjes heen loopt de draad of elastiek waarmee uw tanden op de juiste plaats worden ‘getrokken’. Dat draadje kan vastzitten aan de bracket, of los er doorheen schuiven zoals bij het Damon-systeem.

Bij het Damon-systeem werkt u ook met een vaste beugel. Maar hierbij werken er kleinere krachten op uw tanden; er is daardoor minder frictie. En met de Damon-beugel staan uw tanden sneller en veiliger op de juiste plaats.

Als uw tanden op de juiste plaats staan, moet u nog een tijdje doorgaan met een beugel om de tanden op de juiste plaats te houden. Een iets ander soort beugel is de activator. Die werkt aan de stand van uw onderkaak. En is alleen bruikbaar zolang uw kaak nog niet volgroeid is.

Een beugel gebruiken om uw kaken of tanden recht te zetten, is dus geen simpel traject; het vergt veel van uw inzet. Je kunt er het beste jong mee beginnen maar ook bij volwassenen is een correctie goed mogelijk.

Voordelen

Waarom Tandzorg Sajovec?

homepage_sajovec

Tandzorg Sajovec in Heerlen is een moderne praktijk waar alle tandheelkundige behandelingen onder een dak mogelijk zijn. Het ervaren tandheelkundige team heeft daarbij één helder doel voor ogen: u de beste mondzorg bieden! Mondzorg; dus meer dan alleen zorg voor uw tanden.

Dat doen wij door:
– preventie en mondhygiëne
– herstel waar nodig
– cosmetische tandheelkunde, en zonodig
– chirurgische tandheelkundige zorg

We doen dat in een team, maar met een persoonlijke aanpak. Zodat u steeds vol vertrouwen met een brede glimlach een gaaf en gezond gebit kunt laten zien. Die garantie geven wij u!